Wandelen op Vancouver Island - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map icon

Canada - The Spell of the Yukon
rondreis langs lodges en hotels, inclusief 4WD huurauto...

www.snp.nl

16-daagse autorondreis Charmante B&Bs van Ontario & Quebec
Een prachtige B&B rondreis door het oosten van Canada, w...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Vancouver Island is het grootste bewoonde eiland voor de kust van British Columbia. Het eiland is ongeveer net zo groot als Nederland en telt ongeveer 800.000 inwoners. Een groot deel van Vancouver Island is onbereikbaar door de bergen. De oostkust van Vancouver Island is het dichtstbevolkt. Grote plaatsen op het eiland zijn Nanaimo, Campbell River en Victoria. Het noorden van Vancouver Island is alleen via een lange onverharde weg bereikbaar. En Tofino en Ucluelet zijn via een smalle bergweg bereikbaar.

Vanaf het vaste land is Vancouver Island bereikbaar via de veerboot vanuit Horseshoe Bay, Vancouver of vanuit Powell River. De aankomst plaatsen op Vancouver Island zijn dan Nanaimo, Victoria of Courtenay.
Vancouver Island is zeer geschikt om een actieve vakantie te houden. Wij hebben voornamelijk veel gewandeld door de schitterende natuur door het regenwoud, langs watervallen en langs de kust. Maar vanuit de grotere kustplaatsen worden ook veel beren excursies en walvis excursies georganiseerd. Ook is Victoria voor veel toeristen een plek om door het oude centrum te wandelen.

Tijdens ons verblijf op Vancouver Island verbleven we in Campbell River, waar we Strathcona Provincial Park bezochten. Vanuit Campbell River reden we naar Ucluelet, waar we de Pacific Rim National Park bezochten. De laatste plaats waar we verbleven was Sooke, waar we aan de West-Coast Drive een aantal wandelingen hebben gedaan.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2023 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy