Wandelen naar de Englishman River Falls bij Parkville - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconEnglishman-River-Falls GPX tracklogEnglishman-River-Falls KML tracklog

16-daagse autorondreis Hoogtepunten van Atlantisch Canada & Nova Scotia
Een prachtige rondreis door Atlantic Canada. U vliegt met Ai...

www.bbi-travel.nl

Whales, Bears and Vancouver Island
Een korte reis voor de avontuurlijk maar ook verwende vakant...

www.dejongintra.nl
Meer rondreizen in Canada

Onderweg van Ucluelet naar Sooke stoppen we in de Englishman River Falls Provincial Park voor een korte wandeling naar de Englishman River Falls. Net voorbij Parksville sla je de Englishman River Road in waar de borden je wijzen op de parkeerplaats. Onze GPS vertelt ons een kortere weg, waardoor we onderweg verrast worden door een grote zwarte beer die de weg oversteekt. Op de grote parkeerplaats parkeren we onze auto en beginnen onze wandeling naar de Englishman River Falls.

De wandeling naar de Englishman River Falls begint aan de ene kant van de vallei en loopt aan de andere kant van de vallei weer terug. De wandeling is uit te breiden, maar we moeten nog een lang stuk rijden, dus wij bezoeken alleen de Englishman River Falls. Na een korte wandeling komen we aan bij de eerste leuke waterval in de Englishman River. Op de brug genieten we van het uitzicht waarna we aan de andere kant van de nauwe kloof van de Englishman River verder wandelen. Het wandelpad gaat gestaag omhoog en de bossen zijn niet heel erg bijzonder. Op de brug over de Englishman River zien we een grote steen die het water blokkeert. We vermoeden dat deze steen er nog niet zo heel erg lang ligt en hierdoor de waterval behoorlijk tegenvalt. Na de teleurstelling wandelen we terug naar de auto en rijden naar Sooke.

Wij vonden de wandeling naar de Englishman River Falls zeker geen aanrader. De korte wandeling is niet bijzonder qua natuur en uitzichten. De vallei van de Englishman River is op zich wel mooi, maar niet de moeite om een heel stuk voor om te rijden.

Lengte: 1.5 km

Gallery iconTop iconEnglishman-River-Falls GPX tracklogEnglishman-River-Falls KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy