Wandelen in Wells Gray Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map icon

Canada - Quebec Camping Kids
gezinsvakantie inclusief huurauto...

www.snp.nl

18-daagse autorondreis Verbluffend West Canada
Fantastische hotelrondreis langs alle hoogtepunten van West ...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Tijdens onze rondreis door Canada verblijven we een aantal dagen in Clearwater om Wells Gray Provincial Park te bezoeken. Na een lange reisdag arriveren we in Clearwater en gaan als eerste naar het bezoekerscentrum van Wells Gray Provincial Park. We krijgen informatie over het park, de wandelingen en waar we zeker weten even moeten stoppen. Het Wells Gray Provincial Park is te groot om alles in twee dagen te zien.

We hebben twee volle dagen in Wells Gray Provincial Park, maar de eerste ochtend hebben we afgesproken met een gids van Discovery Wells Gray om een aantal wandelingen te lopen. Hij laat ons de Silvertip Falls zien en neemt ons mee op een leuke rondwandeling bij de Spahats Falls. De rest van de tijd rijden we zelf met onze huurauto door Wells Gray Provincial Park. De eerste middag besteden we aan het bezoeken van de Helmcken Falls en de Green Mountain viewing tower. De tweede dag besteden we aan een aantal wandelingen, de Moul Falls, de West Lake Loop en de Chain Trail bij Clearwater Lake.

Het populairste deel van Wells Gray Provincial Park is de weg tussen Clearwater en Clearwater Lake. Deze weg is 70 kilometer lang, waarvan 35 kilometer onverhard. De onverharde begint bij de afslag naar de Helmcken Falls en is goed onderhouden. Aan de deze weg liggen verschillende parkeerplaatsen waar wandelingen uitgezet zijn. Ook zijn er verschillende uitzichtpunten in het Wells Gray Provincial Park.
Wells Gray Provincial Park heeft ons ontzettend verrast. De natuur in het park in adembenemend mooi en erg leuk om door heen te wandelen. Ook waren alle wandelingen en parkeerplaatsen zeer goed aangegeven. Wij hebben zeer genoten van het Wells Gray National Park.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy