Wandelen langs Clearwater Lake in Wells Gray Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconClearwater-Lake GPX tracklogClearwater-Lake KML tracklog

15-daagse autorondreis Oost Canada
Een prachtige hotelrondreis door het oosten van Canada. U vl...

www.bbi-travel.nl

21-daagse privérondreis Canada van Oost naar West met huurauto
Ervaar het contrast tussen Oost- en West-Canada. In het oost...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Canada

De laatste wandeling die we in Wells Gray Provincial Park wandelen is bij Clearwater Lake. De tweede dag in Wells Gray Provincial Park rijden we helemaal naar het einde van het park, ongeveer 70 kilometer van de ingang. De laatste 35 kilometer, vanaf de Helmckel Falls is een goede onverharde weg wat met een gewone auto goed te rijden is.

Aan het einde van de middag komen we aan bij Clearwater Lake in Wells Gray Provincial Park. En we parkeren onze auto op de laatste parkeerplaats aan het begin van Clearwater Lake. We kunnen over de Chain Meadows naar een uitkijkpunt wandelen. We beginnen aan de wandeling langs de oever van Clearwater Lake maar weten nog niet of we naar het uitzichtpunt 600 meter hoger gaan wandelen. Vanaf de oever van Clearwater Lake hebben we ook een leuk uitzicht over het meer. Het water van Clearwater Lake is zo helder omdat het door bergen gefilterd is en kan bezinken in de grote meren. Clearwater Lake, Azure Lake en Hobson Lake zijn allen met elkaar verbonden en vormen samen een van het grootste zoetwater reservoirs van Canada.

De wandeling over de Chain Meadows trail gaat door een ontzettend mooi oerbos. Het is ons tijdens ons bezoek aan Wells Gray opgevallen dat er grote stukken oerbos zijn in het Provinciale Park. Dit oerbos is ontzettend mooi om door heen te wandelen. We komen aan bij de klim richting het uitzichtpunt en hebben, na de hele dag wandelen, geen energie meer om omhoog te klimmen. We hebben ook last van de warmte, gezien de hoge temperaturen in september. We zoeken een boomstronk uit aan de oever van Clearwater Lake en genieten nog een tijdje van het uitzicht. Door de mooie natuur wandelen we terug naar de parkeerplaats. Alleen door de natuur is deze wandeling al de moeite waard. Maar als we meer tijd hadden gehad en minder kilometers gewandeld vandaag, waren we zeker naar boven gewandeld om het uitzicht over Azure Lake en Wells Gray Provincial Park te bekijken. We rijden terug naar Clearwater en verlaten Wells Gray Park in Canada

Lengte: 3.5 km
Hoogteverschil: nihil

Gallery iconTop iconClearwater-Lake GPX tracklogClearwater-Lake KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy