Wandelen bij Red Rock Canyon en Blakiston Falls in Waterton Lakes National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconRed-Rock-Canyon GPX tracklogRed-Rock-Canyon KML tracklog

23-daagse camperrondreis West-Canada vanuit Vancouver met Canadream
Canada is het land van pioniersgeest, First Nations en newco...

www.anwb.nl

Groepsrondreis Canada West - Kampeer/hotel reis
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het westen van Cana...

www.sawadee.nl
Meer rondreizen in Canada

De tweede wandeling die we in Waterton Lakes National Park wandelen is de Red Rock Canyon. We parkeren onze auto aan het einde van de Red Rock Parkway op een grote parkeerplaats. De dag na Labor Day is het een stuk rustiger en kunnen we onze auto snel parkeren.

We beginnen de wandeling langs de kant van de parkeerplaats langs de Red Rock Canyon. We volgen het geasfalteerde wandelpad tot aan de brug over de Red Rock Canyon. Kennelijk is het toegestaan om door de Red Rock Canyon te wandelen, want we zien verschillende toeristen door de Red Rock Canyon in het water lopen. Wij volgen echter het pad en wandelen het rondje om de Red Rock Canyon tussen de rest van de toeristen.

Het ronde om de Red Rock Canyon is niet heel erg lang, dus we besluiten ook naar de Blakiston Falls te wandelen. Aan het einde van de Red Rock Canyon wandelen we het bos in op weg naar de Blakiston Falls. Ook hier wandelen we niet alleen, maar achter een groep jongeren. In beren gebied is dat niet zo erg, zij maken genoeg geluid voor iedereen. Na een korte wandeling staan we op het eerste uitkijk platform met uitzicht over de Blakiston Falls in Waterton Lakes National Park. We hebben een leuk uitzicht over de Blakiston Creek en de Blakiston Falls en staan een tijd te kijken naar deze leuke waterval. We wandelen verder naar het volgende uitkijkplatform. Bij dit platform sta je recht boven de Blakiston Falls, maar hij geeft wel een leuk uitzicht over de Blakiston Creek in Waterton National Park.

Na een korte pauze wandelen we door het bos terug naar de parkeerplaats bij de Red Rock Canyon in Waterton Lakes National Park. Deze leuke kleine wandeling mag zeker niet ontbreken aan een bezoek aan Waterton Lakes National Park.

Lengte: 3 km
Hoogteverschil: nihil

Gallery iconTop iconRed-Rock-Canyon GPX tracklogRed-Rock-Canyon KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy