Rijden over de Icefields Parkway - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map icon

Canada - Quebec Camping Kids
gezinsvakantie inclusief huurauto...

www.snp.nl

23-daagse autorondreis Charmante B&B`s van Oost Canada
Een prachtige B&B rondreis door het oosten van Canada, w...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Tussen Jasper National Park en Banff National Park ligt de mooiste snelweg van Canada. We vertrekken al vroeg vanuit Jasper National Park om zoveel mogelijk te zien op de Icefields Parkway. Deze toeristische snelweg is 300 kilometer lang, maar er is ontzettend veel te zien.

We stoppen als eerste bij de Athabasca Falls waar we een leuk rondje wandelen en de waterval goed kunnen bekijken. De volgende stop is de Sunwapta Falls. Deze waterval is ook erg leuk, zeker omdat je een klein stukje langs door een canyon kunt lopen om de andere kant van de Sunwapta rivier te bekijken.
We stoppen onderweg op de verschillende parkeerplaatsen langs de weg waar we ontzettend mooie uitzichten over de bergen rondom de Icefields Parkway hebben. We nemen in ieder geval op elke parkeerplaats ruim de tijd om om ons heen te kijken.

Na ongeveer twee uur rijden komen we aan bij de Athabasca Glacier. De Athabasca Glacier is een van de populairste gletsjers aan de Icefields Parkway. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om met een bus over de gletsjer te rijden, als je toch iets heel toeristisch wil doen. Je kunt ook het wandelpad naar de Wilcox Pass nemen om een mooier uitzicht over de Athabasca Glacier te hebben. Maar je kunt ook de Parker Ridge oplopen. Dan zie je een gletsjer die je niet vanaf de Icefields Parkway zien.

Bij de Athabasca Glacier verlaat je Jasper National Park en rijdt je Banff National park binnen. Je bent dan ook ongeveer halverwege tussen Jasper en Banff.

Onze volgende pauze plek op de Icefields Parkway is op de parkeerplaats bij Peyto Lake. Op de parkeerplaats kijk je bovenop het blauwe Peyto Lake. Er is een rondwandeling rondom Peyto Lake, maar daar hebben we helaas geen tijd voor. Al snel rijden we door naar Bow Lake. Ook hier is een wandeling naar de Bow Lake Falls, maar ook die slaan we over. We willen graag ook nog in Yoho National Park een wandeling maken.

Wij hebben genoten van onze autorit van Jasper naar Banff over de Icefields Parkway. Er is echter zoveel te zien onderweg dat we niet alles hebben kunnen lopen en zien. We gaan zeker nog een keer terug om over de mooiste snelweg van Canada te rijden.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy