Wandelen naar de Smuggler Cove aan de Sunshine Coast - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconSmuggler-Cove GPX tracklogSmuggler-Cove KML tracklog

20-daagse autorondreis Spirit Van West Canada
Zeer complete hotelrondreis door Alberta en British Columbia...

www.bbi-travel.nl

9-daagse autorondreis Rocky Mountains & Vancouver
Korte hotelrondreis door de Rocky Mountains, die begint in C...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Aan de kust bij Halfmoon Bay aan de Sunshine Coast ligt Smuggler Cove Marine Provincial Park. Door zowel het informatiecentrum en door de eigenaar van de B&B worden we hierheen gestuurd. De Smuggler Cove is een van de populairste wandelingen van de Sunshine Coast. Dus als laatste wandeling langs de Sunshine Coast rijden we naar de Smuggler Cove. Vanaf de Sea to Sky Highway nemen we de afslag naar de Brooks Road. Aan deze weg ligt de parkeerplaats van de Smuggler Cove.

De wandeling begint met een vlonder pad over een ondergelopen bos. Aan de hoeveelheid bomen leiden we af dat het bos nog niet zo heel lang onderwater staat. En aan het eind van het vlonder pad zien we in de verte iets wat lijkt op een bever dam. Dus vermoedelijk hebben bevers dit stuk bos onderwater gezet. Het vlonder pad gaat over in een breed bospad. Dan hebben we al snel het eerste uitzicht over de zee, althans een kleine inlet van de zee. Het wandelpad gaat mee met het glooiende landschap. Eigenlijk betekent dit dat het wandelpad nog al vaak omhoog en omlaag gaat.

Al snel verandert het uitzicht van bos naar een schitterende baai. We zijn jaloers op de mensen die daar hun huis hebben gebouwd. En kijken uit op een schilderachtige baai. Langs de kust wandelen we over het wandelpad van de Smuggler Cove door de Smuggler Cove Marine Provincial Park. We zien verschillende kleine eilandjes, welke ideaal zijn voor het binnen smokkelen van goederen. We kunnen ons goed voorstellen dat via deze baai talloze boten hun goederen aan land brachten.

Het enige bankje wat langs het wandelpad staat, staat veel te laag voor een mooi uitzicht. Dus we wandelen verder over het wandelpad en volgen hetzelfde wandelpad terug naar de parkeerplaats. Bij verschillende uitzichtpunten blijven we ook op de terugweg nog even staan om te genieten van de schitterende uitzichten over de Smuggler Cove. Dit was een zeer geslaagde laatste wandeling aan de Sunshine Coast bij Sechelt.

De wandeling door de Smuggler Cove Marine Provincial Park is een van de populairste wandelingen aan de Sunshine Coast. Wij zijn het met het informatiecentrum eens dat dit een van de mooiste wandelingen is. De korte wandeling geeft schitterende uitzichten over de Smuggler Cove en de natuur rondom het wandelpad. Voor wie de Sunshine Coast bezoek en van wandelen houdt, is dit zeker een aan te raden wandeling.

Lengte: 4 km
Hoogteverschil: de wandeling is glooiend

Gallery iconTop iconSmuggler-Cove GPX tracklogSmuggler-Cove KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy