Wandelen bij de zalm in Porpoise Bay Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconPorpoise-Bay GPX tracklogPorpoise-Bay KML tracklog

Canada - The Spell of the Yukon
rondreis langs lodges en hotels, inclusief 4WD huurauto...

www.snp.nl

10-daagse autorondreis Hoogtepunten van Oost Canada
Een prachtige hotelrondreis door het oosten van Canada. U vl...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Vlak bij onze B&B in Sechelt aan de Sunshine Coast ligt Porpoise Bay Provincial Park. Dit kleine provinciale park heeft verschillende wandelmogelijkheden. Wij komen echter voor de zalm die elk jaar terugkeert in de Porpoise Bay Creek. We parkeren onze auto aan het begin van de Campground van de Porpoise Bay Provincial Park en bekijken het informatiebord voor het wandelpad. We willen langs het water naar de kust wandelen. Vanaf de parkeerplaats slaan we rechtsaf richting de Porpoise Bay Creek.

Al snel ruiken we de dode zalm. De geur is niet te missen! Aan de oever van het water zien we vechtende zalm voor het beste plekje om hun kuit te nestelen. Na het nestelen, gaat de zalm vrij snel dood. We zijn verbaasd dat de zalm behoorlijk grote stukken in ondiep water kan klauteren. Ook valt de agressiviteit op van de zalm naar elkaar toe. Sommige zalmen missen grote happen uit kun lijf.

We wandelen een stukje verder langs het water en zien verschillende staten van dode zalm. De ene is net aan het overlijden, terwijl de ander er al een paar weken ligt. De unieke geur is niet te harden, maar het is wel erg leuk om de zalmen te zien vechten en zwemmen. We steken een bruggetje over en staan op het strand aan zee. Bij de inlet van de Porpoise Bay Creek zitten verschillende meeuwen die zich voeden op de eitjes die de zee in spoelen. De meeuwen blijven overigens uit de buurt van de zalmen. Nadat we de kustlijn hebben bekeken, wandelen we langs de Porpoise Bay Creek weer terug naar de parkeerplaats van de Porpoise Bay Provincial Park.

Wij blijven gefascineerd door de zalm. Dus elke keer als we de mogelijkheid krijgen, gaan we even kijken. Deze wandeling is alleen leuk als de zalm in de Porpoise Bay Creek zit. De natuur is wel erg mooi, maar niet anders dan op andere plekken langs de Sunshine Coast. Deze wandeling biedt tijdens het zalmseizoen we de mogelijkheid om de zalm op zeer korte afstand te naderen.

Lengte: 2 km

Gallery iconTop iconPorpoise-Bay GPX tracklogPorpoise-Bay KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy