Wandelen in Jasper National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map icon

Canada - British Columbia met de kids
gezinsvakantie langs cabins & lodges, inclusief huurauto...

www.snp.nl

Groepsrondreis Canada West Hoogtepunten - Hotelreis
Tijdens deze complete rondreis door het westen van Canada ma...

www.sawadee.nl
Meer rondreizen in Canada

Aan het einde van onze rondreis door Canada komen we aan in Jasper National Park. Onze hele rondreis heeft bestaan uit rustige dorpen en provinciale parken, dus het is even wennen als we Jasper binnen rijden. We hebben onze hele rondreis door Canada nog niet zoveel auto’s en toeristen gezien als in Jasper National Park. Door eenrichtingswegen vinden we onze B&B. Het voordeel van Jasper is wel dat we lopend naar verschillende restaurants kunnen en we op loop afstand van het centrum zitten.

Jasper National Park is een van de populairste parken in West Canada. Er zijn ruim genomen vier verschillende wandelgebieden. Maligne Lake is de populairste van Jasper National Park. Hier zijn verschillende wandelingen uitgezet, waaronder Moose Lake, Opal Hills en Bald Hill. Bij de Miette Hotsprings ligt een mooie wandeling over de Sulphur Skyline Trail. Op de Icefields Parkway zijn ook verschillende wandelmogelijkheden waaronder The Valley of the Five Lakes, Parker Ridge en de Wilcox Pass. We wilden ook nog graag wandelen bij Mount Edith Cavell en de Cavell Glacier, maar deze was tijdens ons verblijf in Jasper National Park gesloten. (sept 2012) Er was een stuk van de Cavell Glacier in Cavell Pond gevallen waardoor het wandelgebied overstroomd is.

Wij hebben veel informatie bij het bezoekerscentrum in Jasper National Park verkregen. De rangers aanwezig in het bezoekerscentrum zijn vriendelijk en zeer behulpzaam. Ook zijn er verschillende gratis wandelkaarten te verkrijgen. In Jasper National Park heb je een grote kans om wild te zien. Wij hebben verschillende groepen elken en berggeiten gezien. Ook hebben we in Jasper National Park een zwarte beer gezien, die in de berm langs de weg liep. Wat je er aan herinnert dat je in Jasper National Park in beren gebied loopt. Houd hier rekening mee als je naar Jasper National Park gaat.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy