Wandelen over de Skagit Trail in Manning Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconSkagit-Trail GPX tracklogSkagit-Trail KML tracklog

20-daagse autorondreis Spirit Van West Canada
Zeer complete hotelrondreis door Alberta en British Columbia...

www.bbi-travel.nl

9-daagse autorondreis Rocky Mountains & Vancouver
Korte hotelrondreis door de Rocky Mountains, die begint in C...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Als we 's morgens in Sunshine Valley wakker worden hangt er veel bewolking en regent het. We vragen de eigenaren van de B&B welke wandelpaden met dit bewolkte weer de moeite waard zijn. We hadden de wandeling bij Lightning Lake gezien, maar hij raad ons aan om de Skagit Trail in Manning Provincial Park te wandelen. De Skagit Trail is een vergeten wandelpad wat van Manning Park naar Amerika loopt.

Na het ontbijt rijden we naar de parkeerplaats van de Skagit Trail en parkeren onze auto. Het voordeel van de Skagit Trail is dat deze in de bossen ligt en we dus minder last hebben van de regen. Het Skagit Trail is 15 kilometer lang, waarmee het te lang is om in 1 dag op en neer te wandelen. We besluiten het wandelpad ongeveer 8 kilometer in te wandelen.

We beginnen de wandeling over de Skagit Trail en wandelen direct de bossen in. De eigenaar van de B&B vertelde ons dat hij een paar maanden ervoor het wandelpad tot aan het kampeerterrein heeft gewandeld en dat het wandelpad in goede staat is. We zijn in ieder geval al onder de indruk van de natuur.

De natuur rondom de Skagit Trial in Manning Provincial Park is werkelijk waar schitterend. We zijn in september dus overal groeien ontelbaar veel verschillende paddenstoelen. Ook zien we veel omgevallen bomen die als voedingsbodem voor nieuwe bomen dienen. We steken een brug over en wandelen glooiend door deze schitterende natuur naar de Campground (ongeveer 5 km vanaf de parkeerplaats).

Na de Campground is de natuur ongerepter omdat er minder toeristen komen. Dus de natuur wordt nog mooier. In de bossen van Manning Provincial Park staan enorme hoge en grote bomen. Na 8 kilometer kunnen we op de bank van de rivier komen. Hier zoeken we naar een boomstam waar we pauze houden. Tevens vinden we dit een mooi eindpunt voor deze wandeling over de Skagit Trail in Manning Provincial Park.

Door de schitterende natuur wandelen we terug richting de parkeerplaats. Vlak voor het einde valt ons een auto op de staat te verroesten in de bossen. We besluiten naar de truck toe te wandelen en zien een wandelpad. We komen aan bij een ingestort huis en een oude mijn. En naast de mijn zien we een schitterende waterval. Na een korte pauze wandelen we terug naar de auto en rijden naar de Othello Tunnels bij Hope.

Deze wandeling over de Skagit Trail is een aanrader voor natuurliefhebbers. De natuur rondom de Skagit Trail in Manning Provincial Park is adembenemend mooi. Goede wandelschoenen zijn aan te raden, hoewel het pad zeer goed begaanbaar is. De hele Skagit Trail is 15 km lang, dus wandel zo ver je wilt. Als tip geven we aan dat de natuur na de Campground alleen maar mooier wordt. Maak tijdens de wandeling over de Skagit Trail genoeg lawaai in verband met beren in Manning Provincial Park. Door verandering van het weer is het hoogteprofiel van de tracklog niet accuraat. Er zit weinig hoogteverschil in de wandeling.

Lengte: 16 km
Hoogteverschil: nihil

Gallery iconTop iconSkagit-Trail GPX tracklogSkagit-Trail KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy