Wandelen naar Eva en Miller Lake in Mount Revelstoke National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconEva-Miller-Lake GPX tracklogEva-Miller-Lake KML tracklog

16-daagse autorondreis Charmante B&Bs van Ontario & Quebec
Een prachtige B&B rondreis door het oosten van Canada, w...

www.bbi-travel.nl

10-daagse autorondreis Hoogtepunten van Oost Canada
Een prachtige hotelrondreis door het oosten van Canada. U vl...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Op Mount Revelstoke in Mount Revelstoke National Park willen we graag naar Eva en Miller Lake wandelen. We vragen bij onze B&B of we vroeg mogen ontbijten en we rijden vroeg naar de poort van de ingang van Mount Revelstoke. We zijn echter te vroeg, de poort van het park gaat pas om 9 uur open. Na een klein half uur wachten mogen we naar binnen en rijden we naar de parkeerplaats boven op de berg.

We kunnen nog een half uur op een shuttlebus wachten, maar we besluiten de kilometer naar het begin van de wandeling te wandelen. Over de asfaltweg wandelen we ongeveer 100 meter omhoog naar het begin van de wandeling naar Eva en Miller Lake. Boven zijn we een van de weinige toeristen die zo vroeg aan de wandeling beginnen. En al snel vinden we het wandelpad naar Eva en Miller Lake.

We dalen over een goed onderhouden wandelpad af naar de open vlakten waar we een mooi uitzicht hebben over de schitterende bergen rondom Mount Revelstoke National Park. We wandelen over grote puinhellingen, langs afgronden en door leuke bossen. Onderweg zien we nog een mooie kleine waterval welke afkomstig is van Miller Lake. Na ongeveer 7 km op en neer wandelend, komen we aan bij Eva Lake. We zoeken een leuke lunchplek op en nemen uitgebreid de tijd om van het werkelijk schitterende Eva Lake te genieten. Doordat we zo vroeg zijn, zijn we helemaal alleen bij Eva Lake, wat heerlijk is. Na de pauze wandelen we een stuk terug en slaan af richting Miller Lake.

Na een paar honderd meter komen dalen we af naar de oever van Miller Lake. Ook Miller Lake is een schitterend bergmeer. We zien het wandelpad op de puinhelling naar Jade Lake. Tijdens de wandeling hebben we besloten om niet naar Jade Lake te wandelen, gezien dat 300 meter omhoog en 300 meter naar beneden wandelen betekende. Aan de oever van Miller Lake nemen we nog een korte pauze voor we terug lopen richting de parkeerplaats van Mount Revelstoke National Park. We wandelen hetzelfde schitterende wandelpad terug als de heenweg naar Eva en Miller Lake. Na een lange dag komen we weer aan bij het begin van het wandelpad. Wederom hebben we geen zin om te wachten op de shuttle bus en wandelen we via het wandelpad naar de parkeerplaats.

De wandeling naar Eva en Miller Lake is werkelijk schitterend. De natuur is schitterend met af en toe waanzinnig mooie uitzichten. Het wandelpad is goed onderhouden maar gaat behoorlijk op en neer. Onderweg zijn geen horecagelegenheden, dus neem zelf genoeg eten en drinken mee. Ook leven in Mount Revelstoke National Park beren, dus maak tijdens het wandelen geluid. Vraag bij het informatiecentrum in Revelstoke, of bij de ingang van het park naar beeractiviteit in het gebied. Maar voor wie van wandelen door zeer mooie natuur houdt, is Eva en Miller Lake in Mount Revelstoke National Park zeker een aanrader.

Lengte: 16 km
Hoogteverschil: alles bij elkaar ongeveer 500 m

Gallery iconTop iconEva-Miller-Lake GPX tracklogEva-Miller-Lake KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy