Wandelen naar de Wapta Falls in Yoho National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconWapta-Falls GPX tracklogWapta-Falls KML tracklog

16-daagse autorondreis Charmante B&Bs van Ontario & Quebec
Een prachtige B&B rondreis door het oosten van Canada, w...

www.bbi-travel.nl

Canada - British Columbia met de kids
gezinsvakantie langs cabins & lodges, inclusief huurauto...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

Vandaag rijden we van Radium naar Mount Revelstoke National Park. Onderweg rijden we een stuk om naar de Wapta Falls in Yoho National Park. Deze wandeling hadden we vorig jaar ook al gezien, maar toen was het te ver rijden. Dit jaar rijden we over de Trans Canada Highway Yoho National Park binnen. De afslag naar de Wapta Falls is goed aangegeven en we rijden de onverharde weg op. Na ongeveer anderhalve kilometer komen we aan bij de parkeerplaats van de Wapta Falls in Yoho National Park.

Er staan nog een aantal auto’s op de parkeerplaats, maar echt druk is het nog niet. We pakken onze rugtassen en beginnen de wandeling naar de Wapta Falls. De wandeling naar de Wapta Falls in Yoho National Park is een populaire wandeling, dus het wandelpad is breed en goed begaanbaar. Het eerste stuk van de wandeling naar de Wapta Falls loopt vlak en door zeer mooie ongerepte natuur. Daarna klimmen we een stukje omhoog waar we bij het uitzichtpunt op de Wapta Falls in Yoho National Park aankomen. Alleen hebben we vanaf het uitzichtpunt een waardeloos uitzicht over de Wapta Falls.

We besluiten een stuk af te dalen over een wandelpad aan het eind van het uitzichtpunt. Hier hebben we al een beter uitzicht over de spectaculaire Wapta Falls. We wandelen nog een stukje naar beneden en komen bij nog een uitzichtpunt uit waar we ook echt uitzicht hebben over de Kicking Horse River in Yoho National Park. Na een korte pauze wandelen we weer terug naar de parkeerplaats van de Wapta Falls.

De korte wandeling naar de Wapta Falls is een leuke afwisseling tijdens een autorit. De onverharde weg naar de parkeerplaats is met een gewone auto goed te berijden. Het wandelpad naar de Wapta Falls gaat door het glooiende karakter wat op en neer, maar grote hoogte verschillen zitten niet in de wandeling. De Wapta Falls in de Kicking Horse River zijn spectaculair om te zien. Het is zeker de moeite waard om deze Wapta Falls in Yoho National Park te bezoeken.

Lengte: 4.5 km
Hoogteverschil: ongeveer 100 m

Gallery iconTop iconWapta-Falls GPX tracklogWapta-Falls KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy